Jego wysokość Tort
Tort to niekwestionowany król sztuki cukierniczej. Jego obecność jest ukoronowaniem każdej ważnej imprezy, a gdy tylko się zjawia, od razu kradnie całą uwagę. Żeby zachwycał i oko i podniebienie, potrzeba jednak czegoś więcej niż tylko chęci. Jego wykonanie wymaga umiejętności, precyzji i wielkiej wyobraźni. Na szczęście, wszelkiej maści akcesoria cukiernicze służą uniżenie każdemu, kto podejmuje się wyzwania upieczenia tortu, który odwróci uwagę od sukni ślubnej panny młodej, albo ucieszy solenizanta bardziej niż każdy inny prezent.
Dzisiejsza moda cukiernicza pokazuje, że wyobraźnia nie zna granic. Czasem, żeby pozwolić jej działać na pełnych obrotach potrzeba kilka konkretnych cukierniczych produktów z elhandel.pl, ale efekt potrafi być zachwycający. Tort w kształcie pieska? Jasne. A może marmurkowe ciasto? Czemu nie!
Pieczenie tortu to prawdziwa magia!
Wygląd to nie wszystko! Ładna fasada musi kryć w sobie wyjątkowy smak. Choć ozdabianie wydaje się czasochłonne i skomplikowane, prawdziwa tajemnica wspaniałego tortu kryje się w tym, co pozostawia na kubkach smakowych. To pierwsze minuty pracy decydują o wartości ciasta. Do skomponowania rewelacyjnego smaku, trzeba znać trochę sztuczek, użyć różnych akcesoriów cukierniczych i włożyć całe serce w swoją pracę, ale efekt potrafi zachwycić. Nie ma lepszej pochwały dla cukiernika, niż ten moment milczenia, gdy ktoś rozkoszuje się smakiem tak bardzo, że może wydać z siebie jedynie przeciągłe „Mmm!”. Sam cukier cudu nie sprawi i żeby móc mówić o dobrym torcie, trzeba dobrze zbalansować i złamać słodycz. Cukiernik niewiele się różni od alchemika, który odmierza mililitry i miligramy do swoich czarodziejskich wywarów. W końcu tworzy główną atrakcję imprezy!
Upieczenie tortu to prawdziwe wyzwanie. Król wypieków musi spełniać wiele oczekiwań, a jego smak musi dorównywać wyglądowi. Do stworzenia idealnej kompozycji trzeba wielkiej precyzji, cierpliwości i nie lada umiejętności. Najróżniejsze cukiernicze produkty, wyposażenie i triki kuchenne pozwalają zdjąć z barków cukiernika wielki ciężar, ale żaden wypiek nie wyjdzie bez sekretnego składnika, jakim jest wielka miłość do pieczenia.